Home
HOME > NIEUWS
 • 23-12-2017: FIJNE FEESTDAGEN  Namens alle medewerkers van Dynamic Solutions en Audionord Europe wensen wij een ieder, hele fijne feestdagen en dat 2018 mag brengen wat een ieder er van verwacht.

Top of page
 • 20-12-2017: FUNCTIONELE KERSTKADO  Een nieuwe functionele kerstkado is de Fozgometer van Musical Surroundings. Deze meter laat in een oogwenk zien of het element op de juiste wijze is geplaatst.

  Verkoopprijs 375 euro.
Top of page
 • 25-08-2017: IT’S SHOWTIME again! (PrimaLuna, Master Audition, Audioquest, Naim)

  Deze keer onze tweede show met betaalbare supersets. Merken waarvan wij vinden dat ze hun geld meer dan waard zijn. Deze zaterdag spelen we met diverse PrimaLuna-buizen­versterkers in combinatie met Rick Paap’s Master-luid­sprekers. PrimaLuna wordt wereldwijd en met name in de USA geroemd voor z’n prijs-kwaliteit-verhouding. Wij kunnen dat alleen maar volmondig beamen.

  In alle PrimaLuna-versterkers kun je de buizen kiezen die jij mooi vindt (EL34, KT120, KT150 en KT180). Daarnaast zijn deze versterkers technologisch absoluut vernieuwend. Kijk ook eens op hun Amerikaanse website: www.primaluna-usa.com.  De combinatie van PrimaLuna met Master is goud en dat gaan we jullie deze dag laten horen. Met name Rick’s Audition luidspreker is een opvallend ontwerp dat we graag in voor het voetlicht brengen. Normaal kost deze luidspreker € 4.990 maar de komende maand kunnen we hem aanbieden voor slechts € 3.990 per set en dat in volledige samenwerking met Master. Let op, er zijn maar enkele sets beschikbaar.

  Deze dag gebruiken we in alle sets Audioquest-bekabeling en Naim-streamers. Dit belooft in combinatie met onze voortreffelijke koffie, wederom een fijne luistershow te worden.
  Wees welkom en overtuig jezelf!

  Rhapsody
  Borneolaan 25
  1217 GX Hilversum
  tel. 035-6284644

Top of page
 • 15-04-2017: MIRROR IMAGE BIJ CHATTELIN

  Om de Harbeth luidsprekers te laten zingen, gaan we gebruik maken van Mirror Image versterking en digitaal.

  Deze apparatuur is ontsproten aan het brein van Rick Paap - Dynamic Solutions (bekend van o.a. Master luidsprekers) en kenmerkt zich als no nonsense-apparatuur.

  Slechts muziek is wat telt, en laten we eerlijk zijn, dat is toch uiteindelijk de kern van deze materie. Hetzelfde geldt voor de volle 100% voor de Harbeth luidsprekers, dus hebben we hier een meer dan fantastische match!  Informatie;

  TO PERFORM

 • vrijdag 17 februari van 13.00-22.00 uur
 • zaterdag 18 februari van 11.00-16.00 uur
 • Mirror Image AEMULUS BUIZEN VOORVERSTERKER
 • Mirror Image CHARISMA CD SPELER
 • NEW** Mirror Image SOLUTION STEREO EINDVERSTERKER

  Chattelin Audio Systems
  Anna Paulownastraat 58
  2518 BG Den Haag
  tel. 070-3632050

Top of page
 • 07-02-2017: MIRROR IMAGE OP VISITE BIJ AUDIOXPERIENCE  Wij van AudioXperience zijn op de eerste plaats liefhebbers. Liefhebbers van muziek, maar ook van mooie apparatuur om die muziek optimaal ten gehore te kunnen brengen.  Informatie;
  AudioXperience
  Spegelt 66
  5674 CD Nuenen
  040-2906344
Top of page
 • 07-02-2017: HIFIWINKEL BEEK DEALER SHELTER

  De producten die in onze winkel opgesteld zijn, zijn door ons persoonlijk geselecteerd en hebben zich wereldwijd bewezen. Bovendien worden ze door de internationale pers en audioliefhebbers wereldwijd aanbevolen. Bij De Hifiwinkel kunt U terecht voor: luidsprekers, versterkers ( buizen en solid-state ), bronnen ( cd spelers, draaitafels, streaming ) tuning en meer.  Shelter model 5000

  HIFIWINKEL
  Rijksstraatweg 251
  6573 CW Beek-Berg en Dal (GE)
  Tel: 024-6842091

Top of page
 • 01-02-2017: RIK STOET DEALER SHELTER

  Rik Stoet Audio is gespecialiseerd in draaitafels en versterkers in elke prijsklasse, luidsprekers voor elke acoustiek.
  Soms combineren we oud en modern en wel zo dat dat gevoel, die emotie, weer terugkomt.  Shelter model 501 MKIII

  Rik Stoet
  Elandstraat 9
  2513 GL Den Haag
  Tel: 070-3632777

Top of page
 • 14-12-2016: IT HARKSTEE DEALER EAT

  European Audio Team wants to offer tables with the maximum of technology and Performance but still elegant looking. The Forte and Forte S with their special designed superlative heavy platter have been a revolution in the Highend AudioMarket . Never a turntable combined such Kinetic energie in such elegant products. Later the E-Flat topped the concept with the first unseeable super falt highend platter in a wonderfull mass loaded dual Motor Design.

  The success of the E-Flat motivated EAT to bring an even more elegant and slim turntable to the market.
  EAT C SHARP
  (klik op de afbeelding voor een vergroting)

  introductieprijs 2.995 euro incl tonearm

Top of page
 • 14-12-2016: VOORAANKONDIGING TEST MIRROR IMAGE  MIRROR IMAGE SAPPHIRE
  (klik op de afbeelding voor een vergroting)


  Music lovers who own or have heard Mirror Image products realize these components are unique statements about our passion for music and devotion to the audio arts.

  Each design is created with the sole purpose of advancing the quest towards a palpable and captivating music experience.

  Only when we have achieved this goal do we release a new product. The performance of the Mirror Image Sapphire tube power amplifier transcends its understated look of elegance and simplicity.

  Its technical accomplishment cannot be assessed through a listing of its parts or circuit details, and its dynamic drive capability is belied by its modest 40 watt power rating.

  This is a component that must be heard to be understood. Audition the Mirror Image Sapphire and you will discover a true gem of uncommon beauty, clarity, and magical musical presentation.

Top of page
 • 28-09-2016: AGENDA RHAPSODY  Magnepan/Naim show zaterdag 8 oktober van 10.00 - 16.00 u

  Why in the world anyone buy a 1,5 m panel speaker?

  They probably not unless they hear it! Dit is een prachtige uitspraak van Magnepan. Na 25 jaar afwezigheid is Magnepan weer in de familie van Rhapsody opgenomen.

  Rick (de importeur) daagde ons uit om de nieuwste ontwikkelingen te beluisteren van Magnepan en ons antwoord was zoals boven, waarom zou iemand zo'n paneel kopen terwijl er kleinere speakers te koop zijn?

  Zo stond Rick op een dag met zijn nieuwe Maggies (troetelnaam van Magnepan) in onze winkel. Ja wij waren verbaast over de prijs-kwaliteitverhouding dus besloten we spontaan dit merk weer op te nemen in ons programma. De Maggies combineren perfect met Naim. Zoals velen van jullie weten, heeft Naim een speciale plek bij ons. Deze dag laten wij diverse Naimcombinaties horen onder andere de NAP 250DR en de NAC-N 272 voortrap als ook de Super Uniti en UnitiServe en een aantal geļntegreerde versterkers.

  EAT zal in elke set met zijn draaitafels aanwezig zijn met daarbij een aantal primeurs.

  Zorg dat je deze dag erbij bent.

  Informatie;
  Rhapsody, Hilversum - 035-6284644
Top of page
 • 24-07-2016: MIRROR IMAGE CHARISMA CD SPELER  In de Charisma wordt daarentegen uitsluitend van solid state techniek gebruikgemaakt en ligt de klankmatige nadruk meer op omlijning, puntigheid, focussering, expressie en een geweldig mooi gelaagde 3D podiumpresentatie.

  De rest van de eigenschappen wordt verder hoofdzakelijk bepaald door de afgespeelde cd en daarmee deelt deze speler deze belangrijke weergave aspecten met het rijtje super spelers welke ik aan het eind van de alinea ‘luisteren’ heb genoemd.

  Uiteindelijk zal de Mirror Image Charisma naast andere MI gebruikers, zijn weg vooral vinden bij luisteraars die door het regelmatig bezoeken van live concerten, veel andere (digitale) bronnen maar saai en kleurloos vinden.

  Wilt u meer informatie weten dan kunt ons bellen of mailen.

  Music Emotion 2016

  Informatie;
  Dynamic Solutions
  06-21593460

Top of page
 • 05-03-2016: FORTE S BIJ AUDIOXPERIENCE  Wij van AudioXperience zijn op de eerste plaats liefhebbers. Liefhebbers van muziek, maar ook van mooie apparatuur om die muziek optimaal ten gehore te kunnen brengen.

  Naast de C Sharp heeft AudioXperience nu ook de Forte S van EAT staan.  Informatie;
  AudioXperience, Nuenen - 040-2906344
Top of page
 • 09-11-2015: EAT EN SHELTER BIJ AUDIO SELECTIEF  Vinyl leeft als nooit tevoren!

  Daarom heeft Audio Selectief, de draaitafelspecialist, gekozen voor de EAT en Shelter.

  Henk die analoge weergave een warm hart toedraagt zal op vrijdag a.s. in de winkel aan het Grootzand 66 in het mooie Sneek deze analoge primeur laten zien.

  Informatie;
  Audio Selectief, Sneek
  0515-421875

Top of page
 • 21-09-2015: MIRROR IMAGE AEMULUS BUIZEN VOORVERSTERKER  Dus de beste voorversterker ter wereld?

  Dit hangt vooral sterk af wat u voor presentatie en beleving zoekt. In ieder van de afzonderlijke parameters van de Aemulus zijn er absoluut representanten die op de deelgebieden nog verder gaan. Nog meer transparantie, nog meer snelheid, nog strakker. Nogmaals bestaat de beste luidspreker, versterker of bron helemaal niet. Maar deze Aemulus komt dichter bij dit ideaal in de buurt dan het leeuwendeel van de andere op de markt zijnde voorversterkers.

  Het enige wat ik nu nog kan zeggen is dat het werkelijk zinnig is om dit niveau bij uw dealer of fabrikant en distributeur Dynamic Solutions eens mee te maken. Horen is hier geloven en ik weet zeker dat u aan dit verhaal zult terugdenken op het moment dat u daar in een luisterstoel ultiem zit te genieten.
  Wilt u meer informatie weten dan kunt ons bellen of mailen.

  Music Emotion 2015

  Informatie;
  Dynamic Solutions
  06-21593460

Top of page
 • 31-08-2015: EAT BIJ AUDIOXPERIENCE  Wij van AudioXperience zijn op de eerste plaats liefhebbers. Liefhebbers van muziek, maar ook van mooie apparatuur om die muziek optimaal ten gehore te kunnen brengen.

  Informatie;
  AudioXperience, Nuenen - 040-2906344
Top of page
 • 07-08-2015: EAT EN SHELTER BIJ HIFI SOLUTIONS  We nemen ons vak heel serieus en hebben veel plezier in de uitoefening daarvan.

  Als hifi-hobbyisten zijn we voor u en voor onszelf altijd op zoek naar de allerbeste geluidsweergave, waarbij we de beste prijs-/kwaliteitsverhouding nooit uit het oog verliezen.

  Door ons blijvend in ons vak te verdiepen en door onze klant- en servicegerichte instelling kunnen we u als geen ander maatwerk in hifi bieden – wat uw budget ook is. Zojuist is onze winkel uitgebreid met een extra luisterruimte, waardoor we ook in het hogere segment van de markt ‘op niveau’ kunnen demonstreren.

  Informatie;
  Hifi Solutions, Amsterdam - 020-6232183
Top of page
 • 29-07-2015: VOORAANKONDIGING TEST MIRROR IMAGE  MIRROR IMAGE AEMULUS
  (klik op de afbeelding voor een vergroting)


  For over 7 years, Mirror Image has pursued the ideal of recovering all the artistry and emotion embedded in great recorded musical performances. Our goal is audio reproduction with a live and tactile quality which envelops the senses and places the listener into a unique and dimensional moment.

  The inspiration for our products flows from a desire to accurately convey not only the details and dynamics of music, but also its passion, poetry, grace, grit, hope, daring, and timelessness.

  The creation of Mirror Image components is an organic process involving thousands of subtle comparisons and judgments. Circuits and models are fabricated and continually refined. Each element and its interaction with the whole is carefully considered always referenced to the musical ideal.

  The Mirror Image Aemulus tube preamplifier embodies our philosophy of fidelity to the art, ably enhancing any high quality music system. It is an enduring composition and the overture to a symphony of fine components.

  Maestro!

Top of page
 • 10-07-2015: THE ANALOQUE DESIRE  RHAPSODY
  (klik op de afbeelding voor een vergroting)


  Agenda 18 juli
  Een dag met alleen maar analoog muzikaal geluid, met natuurlijk draaitafels, elementen, phonotrappen, en ja heus, een analoge tapedeck!

  Ons pakket met producten hebben we aanzienlijk uitgebreid. Naast de geweldige draaitafels zetten we deze dag ook speciaal de tapedeck in het zonnetje. We draaien kopieėn van originele mastertapes, en wat een fun is dat!

  Ook hebben we eind juli een aantal live concerten bij Rhapsody, die live to two-track volledig analoog worden opgenomen. Deze zullen te zijner tijd op tape en LP te verkrijgen zijn. Volg ons hiervoor op Facebook en op onze website. Maar eerst, 18 juli: Rhapsody Goes Analogue met de volgende merken: EAT, Pro-Ject, Dr. Feickert, Reed, Benz, Shelter, Kiseki, Ortofon, Moon, Nagra, Koetsu en Pass Labs.

  Absolute Sound 2015 EAT C Sharp

  Informatie;
  Rhapsody, Hilversum - 035-6284644
Top of page
 • 2-07-2015: EAT EUROPEAN AUDIO TEAM  EAT
  leaded by Jozefina Lichtenegger, a lady with distinct for elegance and design, went into the turntable business with completely new approach . High End turntables get big,massy and bulky close to phallic. When the technical design goes into extrem!

  Absolute Sound 2015 EAT C Sharp

  European Audio Team wants to offer tables with the maximum of technology and Performance but still elegant looking. The Forte and Forte S with their special designed superlative heavy platter have been a revolution in the Highend AudioMarket . Never a turntable combined such Kinetic energie in such elegant products. Later the E-Flat topped the concept with the first unseeable super falt highend platter in a wonderfull mass loaded dual Motor Design.

  The success of the E-Flat motivated EAT to bring an even more elegant and slim turntable to the market.
  EAT C SHARP
  (klik op de afbeelding voor een vergroting)

  introductieprijs 2.995 euro incl tonearm

  DEALERS;
  Rhapsody, Hilversum - 035-6284644
  Hifi Solutions, Amsterdam - 020-6232183
  AudioXperience, Nuenen - 040-2906344
  Audio Selectief, Sneek - 0515-421875
Top of page
 • 02-05-2015: SHELTER made by Mr. Ozawa  Shelter model 501 MKIII

  Shelter cartridges and step-up transformer are made by Mr. Ozawa, a former employee of Fidelity Research.

  For those too young to remember Fidelity, this company thrived during the seventies an eighties, making wonderful tonearms and cartridges that were renowned all over the world. Hence, Yasuo Ozawa has a strong background in cartridge design and in 1986, he left to establish Shelter. Yasuo Ozawa holds the notion that music, in its purest form, is art.

  Instead of believing that a phono cartridge is a mechanical device for music reproduction, Yasuo feels in his heart that his cartridges are indeed a musical instrument in their own right.

  Lovingly and meticulously hand-crafted, Shelter cartridges are so precise that every nuance and every delicate passage of music is faithfully reproduced at a level that is unmatched in the audio world. Twenty years of painstaking, passionate and meticulous attention to microscopic detail has lead Shelter to the pinnacle of audio perfection. More and more great reviews are now circulation on the internet about the outstanding qualities of theses cartridges once only available to wealthy Japanese audiophiles. Shelter's cartridges are renowned for their flawless construction and high-precision performance.

  prijzen vanaf 295 euro

  DEALERS;
  Rhapsody, Hilversum - 035-6284644
  Gydotron Audio, Wijnegem - Belgiė +32-473116513
  Hifi Solutions, Amsterdam - 020-6232183
  Audio Selectief, Sneek - 0515-421875
Top of page
 • 07-03-2015: MIRROR IMAGE AEMELUS TUBE PREAMPLIFIER
  MIRROR IMAGE AEMELUS
  (klik op de afbeelding voor een vergroting)

  "The overall and distinctly noticeable effect has been to make listening to music more enjoyable and another step closer to realistic. For music lovers that may be all that needs to be said." "It is time for some serious listening to be done. I am not going to give you a litany of recordings to try to show off some specific aspects of this newest Mirror Image creation. That is not where the appeal of this music reproducer lies.

  It lies in making your experience with listening to a favorite recording more satisfying than ever before.

  The fact that it has a tad (a southern word meaning a little bit or definite hint) more bass fullness, richness and power in the mid to upper bass is only a part of overall experience and does tend to reveal its vacuum tube heritage.
  MIRROR IMAGE AEMELUS
  (klik op de afbeelding voor een vergroting)Top of page
 • 25-02-2015: CHARISMA CD-SPELER MIRROR IMAGE
  MIRROR IMAGE CHARISMA
  (klik op de afbeelding voor een vergroting)

  Deze nieuwe Rediscover Your CD Collection.

  Building upon their legacy of cutting-edge disc transports,
  digital-to-analog (DAC) converters and analog audio design,
  Mirror Image engineers have created a CD player that brings new life and enjoyment to your CD collection.

  The Charisma represents the state of the art in CD playback. Its breathtaking transparency and detail reveal more than you ever imagined was contained on your CDs.

  Further, the Charisma offers the finest in CD playback, for even greater dynamic range and natural sound. Thousands of CD titles have been released, allowing audiophiles an even greater musical experience.

Top of page
 • 20-01-2015: MASTER PREMIER
  MASTER PREMIER
  (klik op de afbeelding voor een vergroting)

  Deze nieuwe Master zoals alle Master luidsprekers ontwikkeld op Spectral, echter gevoiced op DEVIALET binnenkort te beluisteren bij de winkels

  Beeld jezelf eens in. Recht voor je klinkt het spel van die ene muzikant, of wellicht een combo of misschien wel een compleet orkest. Een variėteit van tonen, die harmonisch gespeeld worden. En niet te vergeten die dynamiek: van het scherpe sissen van een nauwelijks beroerde snaar tot de volle grootsheid van een vol orkest. Al van deze nuances zou in uw huiskamer gereproduceerd moeten kunnen worden, met exact de juiste toonbalans, door een relatief kleine omvatting: de luidspreker. Dit vormt de echte uitdaging voor een totaal aan de muziek gewijde engineer.

  Beheersing van computer-aided design en kennis van materialen zijn handige vaardigheden om alle relevante parameters met elkaar te kunnen versmelten. Maar toch wordt de finishing touch met name gevormd door het gevoel, die men alleen kan ervaren tijdens het bijwonen van een concert of bij intensieve live luistersessies. De kunst is dit vervolgens te incorporeren en bij te stellen in het eind product.

  Na jaren van research geeft Dynamic Solutions geboorte aan luidsprekersystemen, die veel dichter staan bij het ware origineel: de live optreden zelf. En doet dit beter dan andere fabrikanten tegen een meer dan concurrerende prijs.

  Neem onze Master Premier, een slanke (97 x 21 x26 cm) twee-weg-systeem luidspreker, die toch in staat is om het diepe gegrom van een cello of een akoestische bas weer te geven met precies het juiste gewicht of in staat is de punch van een base-drum met exact de juiste slam te spelen. Toch kan deze luidspreker ook goed overweg met delicate pizzicato's van lage strijkers op precies de juiste vlotte wijze. De woofer-cone heeft een diameter van 15cm en is gemaakt van 100% papier, waardoor stijfheid gecombineerd wordt met een lichte massa.

  Het resultaat hiervan is een snelle driver, die niet alleen in staat is om transiėnten als snelle pulsen weer te geven zonder gegevensverlies. Maar die ook goed in staat is om volledige intertransiėnte rust weer te geven, wanneer er geen signaal wordt afgegeven aan de woofer en de conus dan ook niet natrilt. Precies zoals bij live muziek, een weergave zonder de toegevoegde mechanische ingrediėnten.

  LUISTER NAAR ONZE MASTER PREMIER EN ERVAAR DE SENSATIE VAN LIVE MUZIEK

Top of page
 • 24-12-2014: FIJNE FEESTDAGEN  Namens alle medewerkers van Dynamic Solutions en Audionord Europe wensen wij een ieder, hele fijne feestdagen en dat 2015 mag brengen wat een ieder er van verwacht.
Top of page
 • 15-12-2014: FUNCTIONELE KERSTKADO  This is the Tool for Setting Your Cartridge Azimuth!

  Jim Fosgate designed the most accurate tool to set your cartridge’s Azimuth. The Fozgometer is battery-operated and is simple to use, and reads channel separation and channel balance, as well as signal direction. Make sure your cartridge is set-up perfectly and it will last longer and sound better!

  “I found the Fozgometer well made, really easy to use, and accurate. The Fozgometer gets my highest recommendation!” - Michael Fremer, Stereophile

  To obtain high performance from a modern phonograph system, the tonearm and pickup cartridge must be properly adjusted to within a few thousands of an inch. There are several alignment gauges available to adjust overhang and offset. To adjust cartridge azimuth (Axial Tilt), it has been necessary to use lab quality equipment and a test record. Current methods for Azimuth adjustment can be expensive and time consuming. Until now…

  The Fozgometer represents a breakthrough for adjusting your azimuth. The Fozgometer is a small portable battery powered unit used in conjunction with a test record (Click here for the HiFi News Test LP or the Analog Productions Ultimate Analog Test LP). It measures channel separation, channel balance, and signal direction quickly and accurately. Readings are taken without touching the meter, leaving your hands free to work with the tonearm. The meter reads channel separation in both directions, and channel balance. The LED’s indicate Left, Center, and Right signal (test tone) positions. Simple and easy; the Fozgometer is the first tool of its kind to help you maximize the performance of your cartridge!

  "What used to be mildly annoying at best and a major struggle at the worst... is now one simple operation with the Fozgometer. Much like a good digital scale, the Fozgometer takes the guesswork out of one more aspect of turntable setup. Highly recommended!" – Jeff Dorgay, Tone Audio

  Verkoopprijs 375 euro.

  DEALERS;
  Rhapsody, Hilversum - 035-6284644
  Audio21, Wapenveld - 06-26048506
  Rik Stoet, Den Haag - 070-3632777
  Audio Selektief, Sneek - 0515-421875
  Chattelin Audio, Den Haag - 070-3632050
Top of page
 • 24-11-2014: GRAHAM ELITE TONE ARM  Based on the uni-pivot design Graham has perfected over the past 20 + years, the Elite uses the point down damped uni-pivot bearing manufactured to spec in Switzerland, Magneglide stabilizer/azimuth adjuster, calibrated VTA adjustability with built-in spirit level, detachable arm wand in 9?, 10? and 12? lengths with Grahams cartridge alignment gauge.

  The Elite has a new, larger bearing housing for better resonance control with updated internal wire, larger diameter arm wand with updated internal wire, newly designed decoupled counterweight, straight DIN plug at base of the arm, new CA-9 height-adjustable cartridge alignment gauge available for 9, 10 or 12? arms, new IC-90 tonearm cable.

  Phantom III has an updated arm wand, new internal wiring for arm wand and bearing housing. Graham Phantom Elite and Phantom III tonearms will begin shipping in the summer. Stay tuned for more information regarding these new tonearms and details about scheduling upgrades for older Phantom series arms to the Phantom III. Field upgrades for older Phantom series arms include the Elite or Phantom III armwands and the new IC-90 tonearm cable.

  Verkoopprijs NNB
Top of page
 • 14-08-2014: MASTER CONTEMPORARY C SILHOUET
  CONTEMPORARY C SILHOUET NOTEN
  (klik op de afbeelding voor een vergroting)

  Al bij de allereerste klanken blijkt dat het hier, zeker voor de kastafmetingen, om een verrassend breedbandig systeem te gaan met een nagenoeg full range weergave die bijna het gehele frequentiebereik omvat! Dynamische contrasten worden onverbloemd en zonder enige compressie of congestie weergegeven, de tonale balans is bijzonder treffend gekozen wat heel goed hoorbaar is bij weergave van bijvoorbeeld een concertvleugel, die een rijk en vol geluid voortbrengt met prachtige natuurlijke transiėnten en zonder duidelijk waarneembare excessen. De gemakkelijke start en stoptijden van impulsen doen mij meteen sterk aan een membraanluidspreker zoals bijvoorbeeld die van Magnepan of Apogee denken en ook de hoge mate aan natuurlijke doortekening zonder ook maar een moment dicht te lopen of in problemen te komen maakt de nodige indruk. Mede door de grote breedbandigheid en het fasereine filterontwerp is er een mooie suggestie van driedimensionale zaalweergave die zo typerend is voor een echt full-range tijdgecorrigeerd luidsprekersysteem. De muziek klinkt daardoor losser, opener en je wordt dieper en sterker bij de muziek betrokken.

  testverslag in Music Emotion

Top of page
 • 01-08-2014: MASTER ART SILHOUET S75.  LAATSTE EXEMPLAREN
  De multimedia wereld vraagt om onze aandacht en dringt zich aan ons op. Maar hoe geven wij deze moderne technologie plaats in onze leefomgeving. Master Art liet zich inspireren door deze vraagstelling en creeerde een functioneel opbergsysteem. Een systeem dat niet alleen plaats biedt voor multimedia CD's maar natuurlijk ook voor muziek CD's. Genieten van kunst en muziek.

  Ieder ontwerp heeft haar eigen poezie. Zo spreekt Silhouet de taal van heldere vormen, open lijnen en eenvoud. Een elegant kersenhouten achterplaat omlijnt het opberggedeelte. "Kersenhout heeft een fraaie tekening. Het is een mooie, relatief rustige houtsoort die over een vleug beschikt waardoor, afhankelijk van de lichtval, meerdere nuances waarneembaar zijn, die de diepe, warme kopergloed fraai accentueren.

  Een object moet niet alleen decoratief zijn! Het moet ook bruikbaar zijn. Als het daarbij ook nog met uw persoonlijke wensen mee kan groeien, en het de ideale vormgeving heeft, kunt u niet alleen naar uw CD's luisteren maar ook kijken.

  Meeneem prijs
  15 x Silhouet S75 nieuw 199
  1 x Silhouet S225 (demo)499
Top of page
 • 28-06-2014: ORANGE DIVO TUBE TESTER.  The compact and extremely easy to use VT1000 is a fully automatic valve tester, which performs a wide range of tests quickly and accurately. The benefits of using the VT1000 are clear and wide reaching; users can quickly and simply match and test valves, plus receive a reliable health check as to whether their valves are good, bad or worn.

  Orange Amps developed the world’s first fully automatic, portable, digital valve tester, the VT1000, to make it easy to test amp valves. Until now testing valves with little or no knowledge of valve theory was difficult, expensive and often unreliable. This new product will test all popular power and pre-amp valves. Its ease of use will appeal to all valve users whether amateur, professional or in the music retail trade.

  The unit has one octal and two nine pin valve sockets for different valve types; simply insert the valve to be tested into the correct socket, select the valve type from the list on the unit and press ‘OK’ to test. The results are displayed clearly and concisely using LEDs and will test for a wide range of fault conditions, which could easily cause damage to other components. The simplicity of operation belies what is going on ‘inside the box’, where a CPU controlled testing system is in operation, allowing full control over all inter-electrode switching and measurement operations. user

  Orange VT1000 Valve Tester, full automatic valve tester, valve sockets: 2x 9-pin / 1x 8-pin, compatible valves:, EL34/6CA7, EL34L, 6L6, 6V6/6v6GTA, KT66, KT77, KT88, 6550, 5881, EL84/6BQ5, ECC81/12AT7, ECC82/12AU7, ECC83/12AX7, ECC99, 12BH7.

  film met de mogelijkheden hier

  Prijs 425 euro.
Top of page
 • 30-04-2014: THE ABSOLUTE SOUND ROMULUS.  The Absolute Sound review of Romulus has just been published in the May/Jun issue!

  This is one of the best reviews we have ever received. It is extremely well written and Robert Harley’s technical description does a great job of describing the unique innovations in Romulus.

  A PDF copy is attached. hier

  Upgrades are also now available and relatively easy to do. The upgrade requires two circuit board replacements (DAC and DSP boards), some minor soldering, and a software update.

  In addition to the sonic upgrades, the Signature version also supports DSD and DSD 2X.
Top of page
 • 28-04-2014: NIEUWE MODELLEN VAN MARSH SOUND DESIGN.  Marsh Sound Design introduceert september 2014 nieuwe modellen.

  Richard Marsh de ontwerper van Marsh Sound Design is geen onbekende binnen de audiobranche. Zo was hij de uitvinder van de MIT Z serie en ontwerper/designer van Monster Cable.
  Zijn wereldberoemde condensatoren worden onder meer in Audio Research en Wilson toegepast.

  Alle bestaande modellen zullen opgevolgd worden, wij weten al hoe ze eruit gaan zien in een woord fabelachtig.

  Wij hebben nieuwe en demo exemplaren die tegen zeer aantrekkelijke prijzen aangeschaft kunnen worden.

  De verkoop gaat via onze dealers

  voorraad
 • 1 x A400s
 • 1 x A400s Demo

  Mocht u interesse hebben, bel ons 0347-322705
Top of page
 • 8-04-2013: AUDIO SELECTIEF ANALOGE SHOW 2014  Op 11 en 12 april organiseert Audio Selectief namelijk zijn jaarlijkse Analoge Show.

  Beiden dagen is iedereen welkom om te luisteren naar diverse draaitafels en gecombineerde installaties.

  Helaas zal Rick Paap niet aanwezig zijn tijdens de show.
  Wel zal Pim de Graaf namens Dynamic Solutions op deze show aanwezig zijn.

  Audio Selectief Analoge Show
  Vrijdag 19 en zaterdag 20 april
  Grootzand 66
  8601 AZ Sneek
Top of page
 • 12-02-2014: AZ HIGH END SHOW ALKMAAR 2014  Op 8, 9 februari a.s vond de 6e editie plaats van de AZ show.
  TO PERFORM

 • Mirror Image Mono Amplifiers
 • Mirror Image Preamplifier
 • Mirror Image Tube Amplifier
 • Mirror Iamge CD-player


  Verslag van hifi.nl
  Hear Everything Audio Import, Dynamic Solutions De eerste grote ruimte die ik betrad werd van dynamische klanken voorzien door een fraai presterende combinatie van Guru luidsprekers die werden voorzien van muziek door een goed matchende set van CEC en Mirror Image. De combinatie van het hoogwaardige snaaraangedreven loopwerk en de externe D/A-converter werkte erg fraai samen met de luxe door Rick Paap ontworpen apparatuur van Mirror image.

  Lees meer

Top of page
 • 13-01-2014: VERSLAG GYDOTRON HIGH END SHOW  Op zaterdag 11 januari zijn we ‘s ochtends vroeg de auto ingestapt om naar Malle, Belgiė te rijden voor de Gydotron High End Show.

  Dus niet alleen vanwege de heerlijke trapist, maar ook vanwege ander heerlijk spul: high-end audio. In een groot herenhuisachtig pand, staan op drie verdiepingen de meest waanzinnige systemen opgesteld.  Wij hebben ze vastgelegd op de gevoelige plaat voor u. Mensen met kennis, passie en natuurlijk een leuke collectie muziek.

  Alpha Audio

Top of page
 • 20-12-2013: GYDOTRON HIGH END SHOW  Malle is een plaatsje wat menig bierdrinker ergens aan doet denken, namelijk een Westmalle.

  Westmalle en Oostmalle zijn in 1977 gefuseerd tot het plaatsje Malle. In Malle ligt de oude Sint-Martinuspastorij. Volgens het opschrift op de gevel van deze oude pastorij staat in Romeinse cijfers dat de pastorij in gebruik genomen (of gebouwd)werd in 1777 (MDCCLXXVII). De pastorij of “Het Nieuw Pastoreel Huys”, is gebouwd in opdracht van de paters van de Sint-Bernardsabdij van Hemiksem (nu de abdij van Bornem). De pastorij werd gebouwd op grond van de “Pastorijhoeve” met de tiendenschuur, die langs de Berckhovenstraat lag, tussen de pastorij en de Marialei.

  Het gebouw deed dienst als woonst voor de pastoor van Westmalle.

  Gydotron Audio verwelkomt u op onze show 11, 12 januari a.s. in de Sint Martinuspastorij, Berckhovenstraat 11 in het Belgische Malle. Tijdens het nuttigen van een drankje (uiteraard is er Trippel en Trappist van Westmalle) kan u in één van de 8 ruimtes genieten van een mooi stukje muziek op dito zoveel sets.

  TO PERFORM

 • Master Persuader Silhouet
 • Aesthetix Romulus / Calypso
 • Nirvana
 • Magnepan MG-3.7

Top of page
 • 20-12-2013: FIJNE FEESTDAGEN  Namens alle medewerkers van Dynamic Solutions en Audionord Europe wensen wij een ieder, hele fijne feestdagen en dat 2014
  mag brengen wat een ieder er van verwacht.

Top of page
 • 16-12-2013: FUNCTIONELE KERSTKADO  Een nieuwe functionele kerstkado is de Fozgometer van Musical Surroundings. Deze meter laat in een oogwenk zien of het element op de juiste wijze is geplaatst.

  Verkoopprijs 375 euro.
Top of page
 • 06-12-2013: CUSTOM VOICING SERVICE  U kunt ons nu bellen en of mailen voor

  Custom Voicing Service.

  Stelt u zich eens voor, in uw luisterkamer bevinden zich geen muren, geen plafonds en ook geen speakers. Muzikanten zijn speciaal bij elkaar gekomen om voor u een concert af te geven. De volgende dag ontwaakt u, u herinnert zich de emotie die de muziek in u heeft losgemaakt, alsof u een live concert had bezocht.
  Ik noem het "live like".

  "Met gesloten ogen, probeer ik een auditieve handtekening van uw kamer te verkrijgen. Het lukt me niet. Er is niets. Er is te weinig gegevens over de plaats waar het is opgenomen en zeker niet die de kamer portretteert. Als je namelijk alle data bij elkaar neemt, die tezamen het geluidsbeeld vormt, was juist dat deel volledig weggevangen. "Het dit is geen speaker gevoel was als een mysterie. Nog sterker het was buitengewoon voelbaar! Het kan niet anders dan dat dit het resultaat is van een nauwgezette set-up… In het kort, We hebben alle mechanische geluidsbronnen, daadwerkelijke en virtuele ambiance verbannen uit mijn bewustzijn."

  Een van uw meest belangrijkste component

  Uw meest belangrijkste component zal altijd uw kamer zijn. Het afstemmen van een goede geluidintonatie brengt een enorme vergroting van de dynamiek, live-ervaring, toon en geluidsbeeld op. Op die manier wordt dus ook uw muzikale betrokkenheid vergroot. Zodoende vervangen mijn voicing cliėnten niet langer meer hun componenten, maar blijven ze bij wat ze reeds eerder hebben aangeschaft.
  En dat is iets wat mij de meeste genoegdoening en vreugde oplevert.

  Mijn cliėnten zijn niet meer op zoek naar beter apparatuur, ze zijn op zoek naar muziek.

  All the best in music and sound, bel ons
  0347-322705 of 0621593460

Top of page
 • 05-12-2013: DYNAMIC SOLUTIONS GEEFT ZIJN VISIE.  De term `High-End` impliceert dat er betere of zelfs beste audio apparatuur zou bestaan. Dat behoeft naar ons idee behoorlijk wat nuancering. Wij als luidsprekerontwerpers constateren dat high-end voor iedereen iets anders kan betekenen en wij vragen ons af of er een hanteerbare normering valt te formuleren.

  Voor ons is high-end datgene wat de meerwaarde van muziek in de vorm van emoties naar de luisteraar toe weet over te brengen. Zelfs dusdanig dat hij of zij zich betrokken kan voelen bij de uiteindelijk gereproduceerde uitvoering. Sterker nog, de term "betrokkenheid" speelt een cruciale rol bij het omschrijven van high-end.

  Waarom kunnen we niet eens gewoon accepteren dat bepaalde waarnemingen, waarbij we ons meer betrokken voelen, wel degelijk kunnen correleren met een `slecht` gedimensioneerde technische parameter. Het doel van de wetenschap zou juist moeten zijn om te onderzoeken hoe onze perceptie in relatie staat met de techniek en hoe we op een herhaalbare manier bepaalde zaken in een ontwerp kunnen optimaliseren. Bron hifi.nl visie(PDF)

  visie link hifi.nlTop of page
 • 30-11-2013: NIEUWE MODELLEN VAN MARSH SOUND DESIGN.  Marsh Sound Design introduceert eind volgend jaar nieuwe modellen.

  Richard Marsh de ontwerper van Marsh Sound Design is geen onbekende binnen de audiobranche. Zo was hij de uitvinder van de MIT Z serie en ontwerper/designer van Monster Cable.
  Zijn wereldberoemde condensatoren worden onder meer in Audio Research en Wilson toegepast.

  Alle bestaande modellen zullen opgevolgd worden, wij weten al hoe ze eruit gaan zien in een woord fabelachtig.

  Wij hebben nieuwe en demo exemplaren die tegen zeer aantrekkelijke prijzen aangeschaft kunnen worden.

  De verkoop gaat via onze dealers

  voorraad
 • 4 x A400s
 • 3 x A200s
 • 2 x P2000b
 • 1 x P2000t

  Mocht u interesse hebben, bel ons 0347-322705

Top of page
 • 26-11-2013: VIJF JAAR CHATTELIN AUDIO SYSTEMS  Chattelin Audio Systems,via (FACEBOOK)
  Een bevlogen Rick Paap van Dynamic Solutions demonstreerde afgelopen weekend in het prachtige pand naast de winkel met zijn Master Contemporary C luidsprekers gecombineerd met zijn eveneens zelf ontworpen Mirror Image versterkers. We hadden zelfs de primeur van zijn nieuwe eindversterker!

  Jubileumshow bij het vijfjarige Chattelin Audio Systems wordt langzaam maar zeker meer duidelijk over het showweekend. op 22, 23 en 24 november.

  Chattelin AS pakt flink uit voor de jubileumshow.  “Net als tijdens de recent gehouden en succesvolle Triple Musical Days wordt opnieuw gebruikgemaakt van één ą twee externe panden in de Anna Paulownastraat voor demonstraties.


  TO PERFORM

 • Master Contemporary C Silhouet
 • Mirror Image Line amplifier
 • Extended/Hovland/Sign Audio Technology/Nirvana
 • NEW** Mirror Image Tube Stereo amplifier

  En live muziek is de kern van ons bedrijf, daarom zijn we trots dat zangeres Margriet Sjoerdsma van de partij is tijdens deze dagen", besluit de naamgever van de Haagse speciaalzaak

  Chattelin Audio Systems
  Anna Paulownastraat 58
  2518 BG Den Haag
  tel. 070-3632050

Top of page
 • 31-10-2013: MIRROR IMAGE OP VISITE BIJ AUDIOFILE  De Mirror Image tube voorversterker is even op visite bij Audiofile in ‘s-Gravenmoer(NB).

  Audiofile onderscheidt zich door de passie, de muziekbeleving en het respect voor de muziek.
  Daarbovenop kenmerkt Audiofile zich door een verscheidenheid aan apparatuur. Elke luidspreker, buizenversterker heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen achtergrond. Dit wordt voor u met plezier uit de doeken gedaan in een aangename en aangepaste omgeving (ruimte) onder het genot van een kopje koffie.Met zijn specifieke visie op en een uitgebreide kennis over HIFI en HIFI apparatuur kan hij u vast bekoren met een demonstratie van het door u geliefde ‘toestel’.

  Hiervoor beschikt hij over 2 comfortabele luisterruimtes om u mee te laten genieten van de kwaliteit en grootsheid van het geluid dat hoogstaande high end producten voortbrengen.

  Audiofile
  Hoofdstraat 30
  5109 AC ‘s-Gravenmoer(NB)
  tel. 06-30713860

Top of page
 • 22-10-2013: UIT DE OUDE DOOS


  Het is al weer een aantal jaren geleden dat er een hivisit plaatsvond bij Dynamic Solutions. Ook deze link hebben wij aan onze website toegevoegd. Bron hifi.nl

  Hivisit (Jan de Jeu)

Top of page
 • 25-10-2013: MIRROR IMAGE BIJ CHATTELIN  zaterdag 19 oktober a.s. bij Chattelin Audio Systems in Den Haag.

  Afgespeeld over de Mirror Image wordt het beeld al bij de eerste seconde helemaal tot in het extreme opengetrokken. Mij is gebleken dat alleen de allerbeste componenten en luidsprekers er in slagen alle verschillende gebruikte ruimtes in zowel de zachte als luide passages helemaal weer te geven.

  Mirror Image slaagt hier voortreffelijk in en gaat zelfs nog verder. Heel mooi is dat alle ruimte en sferen als vanzelfsprekend apart hoorbaar blijven maar het is toch vooral de totaalindruk die veel indruk maakt. De muziek wordt als één groot vloeiend en zinderend geheel weergegeven waarbij de techniek verbazingwekkend snel op de achtergrond verdwijnt.

  Bent u ook nieuwsgierig geworden, kom zaterdag;

  Mirror Image testverslag

  Chattelin Audio Systems
  Anna Paulownastraat 58
  2518 BG Den Haag
  tel. 070-3632050

Top of page
 • 24-09-2013: DACAPO HIGHEND AUDIO  Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september a.s. organiseert Da Capo High End Audio zijn eerste luistershow.

  Er valt veel te genieten: Dynamic Solutions demonstreert voor het eerst in Nederland zijn nieuwe eigen meesterwerken: de electronica van Mirror Image. Ton van der Veeken Guru.
  Kortom: genieten geblazen!

  U bent vrijdagavond van harte welkom tussen 18.00 en 23.00uur en zaterdag tussen 11.00 en 17.00uur. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

  DACAPO High End
  Daver 12
  4017 BB Kerk-Avezaath Tiel
  tel: 06-48539881

Top of page
 • 23-08-2013: X-FI SHOW VELDHOVEN  Op 14 en 15 september wordt voor de vierde keer de X-fi Audioshow georganiseerd en het belooft opnieuw een fantastisch evenement te worden in de Koningshof in Veldhoven!

  Helaas zijn wij door verplichtigen elders niet van de partij.

  Wel demonstreert Reis Audio met La Rosita en Sign Audio Technology in kamer 114 waarbij de Master Contemporary C als weergever ingezet zal worden.

  U bent natuurlijk van harte welkom op beide dagen
  van 10.00 t/m 18.00 uur.

  NH Conference Centre Koningshof
  Locht 117
  5504 RM Veldhoven


Top of page
 • 15-08-2013: GYDOTRON AUDIO IN WIJNEGEM

  Gydotron Audio, voorheen te vinden in Schilde (provincie Antwerpen), is zijn vorige locatie ontgroeid en daarom vanaf heden op de nieuwe locatie in Wijnegem te vinden – eveneens in de provincie Antwerpen.  "De nieuwe locatie biedt ons de mogelijkheid om onze klanten nog beter te begeleiden in de zoektocht naar een muzikale set," aldus Katrien & Guido van de Vlaamse speciaalzaak. "Belangrijk daarbij was het behoud van de 'huissfeer'. Behalve een winkelruimte beschikken we nu ook over twee luisterruimtes.

  Ook het merkenaanbod van Gydotron is uitgebreid, dus neem gerust een kijkje op de website om het hifi-assortiment te ontdekken. Uiteraard ben je – na het maken van een afspraak – welkom om de nieuwe zaak te bezoeken.

  Gydotron Audio
  Turnhoutsebaan 241
  2110 Wijnegem, Belgiė
  T: 0032 (0)473116513
  E: gydotron@gydotron.com


Top of page
 • 24-06-2013: MODIFICATIE MASTER AUDITION

  Door nieuwe inzichten is het filter van de Audition gewijzigd.

  U kunt met ons een afspraak maken om uw filter the upgraden naar de laatste uitvoering wat resulteerd in meer stage meer drive met behoud van muziek en timbre

  Het is namelijk lang niet altijd zo dat de ‘beste’ componenten de beste resultaten geven. Wij bij Master maken vooral gebruik van componenten die het beste passen binnen het klanktimbre van onze eigen perceptie. Het ontwikkelen van zo’n filternetwerk is absoluut niet eenvoudig. Voor onze luidsprekers kiezen wij voor een netwerk waarbij het kantelpunt zo laag mogelijk wordt gekozen. Hierdoor wordt het veel lichtere tweetermembraan in staat gesteld een zo groot mogelijk deel van het frequentiegebied weer te geven. Verder gebruiken we zeer steile filterhellingen waardoor er een zeer geringe overlapping tussen de verschillende luidsprekerunits ontstaat.

  Bel ons voor een afspraak tel 0347-322705 of mail ons

Top of page
 • 04-06-2013: DE BESTE PHONOTRAP AESTHETIX IO CUSTOM  “De Beste Phonotrap” Ja vraag je je af, die bestaat niet…  Nou, wij zijn nog niet eerder van een onze stoel afgevallen van verbazing (: Na aansluiten van deze uit 3 delen bestaande buizen phonotrap , ja je leest het goed 3 delen!! (buizen phonotrap,buizen voeding links,buizen voeding rechts) met als extra speciaal custom gebouwde pols-dikke kabels en voor de lol op een Primaluna Prologue Primium buizen voor en mono eindversterkers (EL34) aangesloten.

  Het is met de pen niet te beschrijven wat er gebeurde !!  De Primaluna set van zo’n € 7.000,- lijkt nu ineens een
  set van wel € 50.000,- !!! jawel, wij schrokken ook :) Kom zelf ervaren wat dit monster inhuis heeft, (voor de echte liefhebber…be aware!)

  Rhapsody – Sound & Vision
  Borneolaan 25
  1217 GX Hilversum
  tel. 035-6284644

Top of page
 • 22-04-2013: MASTER & SPECTRAL BIJ CHATTELIN AS  Op Zaterdag 27 April as presenteert Chattelin As in vervolg op de recent gehouden show met de Master Contemporary C Silhouet luidsprekers nog een show met dezelfde luidsprekers echter nu aangestuurd met de versterkers waar ze ( mede ) op ontwikkeld zijn! Dit betreft Spectral versterking.  Ondanks dat de prijzen van deze versterkers de Master luidsprekers overstijgen willen wij duidelijk maken wat het belang is van top versterking en zien het tevens als een enorm compliment naar de luidsprekers toe. Ze groeien namelijk mee in de keten of het nu een kleine buizen versterker betreft of zwaarder geschut ze laten het allemaal horen.

  Als extra geeft Pink Project Peter Chattelin ( zang,gitaar en bass )
  Giovanni Pe Pe ( toetsen )
  en Iris Van der Made ( zang ) een klein mini concert zo rond het middaguur mede om terug te gaan naar de kern waar het uiteindelijk allemaal om gaat en waar wij aan refereren.
  Pink Project Engels show Rotterdam  Kortom een dag in het teken van heerlijke muziekbeleving.

  Om te voorkomen dat er 10.000 Pink Project fans voor de deur staan ( zoveel koffie hebben wij niet in huis !! ) meld u graag even aan als u dit concert wilt bijwonen a.u.b dit om opstoppingen te voorkomen.

  De reguliere show is van 10.30 tot 16.00 uur met onderbreking van concert zo rond de middag.

  U bent van harte welkom!

  Chattelin Audio Systems
  Anna Paulownastraat 58
  2518 BG Den Haag
  tel. 070-3632050

Top of page
 • 15-04-2013: AUDIO SELECTIEF ANALOGE SHOW 2013  Op 19 en 20 april organiseert Audio Selectief namelijk zijn jaarlijkse Analoge Show.

  Beiden dagen is iedereen welkom om te luisteren naar diverse draaitafels en gecombineerde installaties. Na de jubileumshow van vorig jaar wordt de winkel opnieuw omgebouwd voor de show.

  Wat we kunnen verwachten tijdens deze 26e (!) editie van de Analoge Show? Dat lees je hieronder.

  TO PERFORM

 • Master
 • Basis 2100 / Vector 4 /Lyra Titan I
 • Mirror Image Audio Line amplifier
 • Aesthetix Rhea Phono stage
 • Extended / Hovland / Sign Audio Technology / Nirvana
 • Mimitism amplifier


  Audio Selectief Analoge Show
  Vrijdag 19 en zaterdag 20 april
  Grootzand 66
  8601 AZ Sneek
  tel. 0515-421875

  Hifi.nl: Analogedagen Sneek

Top of page
 • 12-04-2013: DE BESTE PHONOTRAP AESTHETIX IO CUSTOM

  “De Beste Phonotrap” Ja vraag je je af, die bestaat niet… Nou, wij zijn nog niet eerder van een onze stoel afgevallen van verbazing (: Na aansluiten van deze uit 3 delen bestaande buizen phonotrap , ja je leest het goed 3 delen!! (buizen phonotrap,buizen voeding links,buizen voeding rechts) met als extra speciaal custom gebouwde pols-dikke kabels en voor de lol op een Primaluna Prologue Primium buizen voor en mono eindversterkers (EL34) aangesloten.

  Het is met de pen niet te beschrijven wat er gebeurde !!  De Primaluna set van zo’n € 7.000,- lijkt nu ineens een
  set van wel € 50.000,- !!! jawel, wij schrokken ook :) Kom zelf ervaren wat dit monster inhuis heeft, (voor de echte liefhebber…be aware!)

  Rhapsody – Sound & Vision
  Borneolaan 25
  1217 GX Hilversum
  tel. 035-6284644

Top of page
 • 12-04-2013: MASTER & PRIMALUNA SHOW  Chattelin Audio Systems presenteert op zaterdag 13 april een show met de PrimaLuna met de Master Contemporary C luidsprekers Dat is meer dan een hele mond vol, maar dan heb je de muziek die het maakt nog niet gehoord.

  "In onze beleving staat hier een uiterst muzikale versterker voor een zeer aanvaard bedrag heerlijk muziek te maken," aldus Peter. "De reden dat we de luidsprekers (Master en Sonus Faber) om en om zullen verwisselen is om goed in staat te kunnen zijn verschillen binnen dezelfde ruimte en setting waar te nemen."

  Master Contemporary C

  Chattelin Audio Systems
  Anna Paulownastraat 58
  2518 BG Den Haag
  tel. 070-3632050

Top of page
 • 20-02-2013: MASTER ART SILHOUET  De nieuwe Master Art "SILHOUET" collectie - tijdloos evenwicht tussen kunst, natuurlijke materialen en techniek

  Ieder ontwerp heeft haar eigen poėzie en uitstraling. Zo spreekt de nieuwe Master Art Silhouet collectie de taal van heldere vormen, strakke lijnen en een oog- en oorstrelende eenvoud. Eén van de basiskenmerken van deze serie, is de zowel robuuste als elegant gestileerde notenhouten baffle.

  Niet alleen visueel een statement, maar ook klankmatig een optimaal vertrekpunt voor een volstrekt natuurlijk klinkende muziekweergave. "Notenhout" heeft een fraaie tekening. Het is een mooi, relatief rustige houtsoort die over een vleug beschikt waardoor afhankelijk van de lichtval, meerdere nuances waarneembaar zijn. Subtiliteiten die de diepe, warme kopergloed fraai accentueren.

  Een belangrijk vertrekpunt voor het ontstaan van deze serie, is dat een interieur object niet alleen decoratief, maar zeker ook bruikbaar moet zijn. Als het daarbij ook nog eens met uw persoonlijke wensen mee kan groeien en een artistiek aanvullende vormgeving bezit, kunt u voortaan niet alleen naar uw favoriete muziek luisteren, maar er ook met plezier naar kijken!

  Omdat elke leefomgeving nu eenmaal verschillend is en we deze het liefst zo veel mogelijk naar onze eigen wensen en behoeften willen aanpassen, bieden wij u de mogelijkheid om de Art Silhouet modellen daarop af te stemmen. Naast de solide vervaardigde en smetteloos afgewerkte witte MDF kast - die de basis vormt van ieder Silhouet model - is naast de standaard notenhouten baffle verder elke andere houtsoort leverbaar.

Top of page
 • 15-02-2013: MIRROR IMAGE INNERSTAGE
  Impedance synergy:
  The Mirror Image Innerstage has high input and low output impedance. The output impedance is 130 ohms allowing it to mate a linestage / preamp with high output impedance with an amplifier with a very low input impedance.

  Why does this matter?
  Improperly matched components will yield rolled-off high frequencies, muddy bass and poor dynamics. The minimum acceptable impedance ratio between preamp and amplifier is 10:1. In other words, the input impedance of the amplifier should be at least 10 times higher than the output impedance of the driving component (such as a preamp).

  At Mirror Image Audio, we believe that ratio should be at least 20:1 with 40:1 being closer to ideal. The higher the better. With the very low output impedance of the Mirror Image Innerstage buffer stage, you can now mate a preamp with virtually any amplifier. Given the minimum ratio, you could theoretically have an amplifier with an input impedance of 1300 ohms. The lowest I have seen in a solid state amp is 5K ohms.

  Sonic Integrity:
  Buffer stages of the past helped in impedance matching but fell apart when it came to enhancing or even maintaining sonic integrity. The Mirror Image Innerstage spent several years in the R&D stage assuring it would be a top contender in the high end industry. With the use of matching components coupling at both the inputs and outputs, which also allow balanced connection, the Mirror Image Innerstage provides a level of transparency, resolution and detail never before experienced in buffer stage and is on par with some of the best tube preamps.

  The used of advanced circuit topology, power supply design and properly selected audio grade components puts the Mirror Image Innerstage in a class of its own.

Top of page
 • 08-02-2013: DACAPO HIGHEND AUDIO  Master en Mirror Image Audio.

  ..... Al in mijn prille jeugd stond muziek centraal in mijn leven: Mijn ouders zijn beroepsmusici ( mijn moeder pianiste, mijn vader violist ) en de radio stond de gehele dag afgestemd op radio 4. Ik had de enorme luxe dat ik vaak meemocht naar klassieke concerten. Vooral grote oratoriumwerken zoals de Hohe Messe van Bach of de Messiah van Händel vond ik toen al adembenemend mooi. Waarschijnlijk heeft dat ertoe geleid dat ik als puber steeds minder piano speelde en steeds meer geld stak ik een goede installatie omdat ik gefascineerd was door de grootse klank van een echt concert.

  Deze liefhebberij is steeds verder uit de hand gelopen en heeft geleid tot de start van mijn bedrijf Da Capo High End Audio. Deze naam is niet toevallig gekozen. Het betekent, vrij vertaald, dat de bladzijde van de muziekpartituur opnieuw moet worden gespeeld. Dat is met een audio set natuurlijk zeer van toepassing, want een mooi stuk muziek wil je vaak opnieuw horen! De start van mijn bedrijf was voor mij een soort droom die uitkwam, want ik had inmiddels een grote collectie prachtige apparatuur staan.....

  Achtergrond DACAPO

  Da Capo High End Audio
  Daver 12,
  4017BB Kerk-Avezaath Tiel,
  tel. 0648539881


Top of page
 • 20-01-2013: LUISTERSHOW GYDOTRON  Verslag High-End Luistershow Gydotron

  Vanuit mijn woonplaats Tilburg passeer ik op weg naar de Gydotron luistershow meerdere malen onze landsgrens - de bonte verzameling van enclave en exclaves van Baarle-Nassau/Baarle-Hertog ligt namelijk halverwege de route naar het landelijk gelegen Malle - onderweg benzine-, sigaretten- en biertoeristen trotserend. Het Vlaamse plaatsje Malle zal de gemiddelde Nederlander niet bekend in de oren klinken, maar menig bierliefhebber zal warme gevoelens krijgen bij het horen van de naam van het dorpje dat vlak naast Malle ligt, Westmalle.

  Aan de toegangsdeur van het gebouw waarin de show gehouden werd kreeg iedere bezoeker een consumptiebon uitgereikt: goed voor een kop koffie, een glaasje fris of...een heerlijke kelk Westmalle Tripel of Dubbel. Dit door de lokale trappisten gebrouwen Goddelijke Gerstenat vloeide dan ook rijkelijk in de Sint Martinuspastorij waar Gydotron voor de gelegenheid was neergestreken.

  De oude pastorij is normaal gesproken in gebruik als expositieruimte voor lokale kunstenaars. Kunst vraagt om de onverdeelde aandacht, en mede daarom zijn de ruimtes erg sober aangekleed. Maar wat goed is voor de schilderkunst, is slecht voor de muziekkunst. Sober en eenvoudig vertaalt zich dus in een harde akoestiek. Een strijd die in alle ruimtes geleverd moest worden, maar die in een tweetal haast perfect vierkante ruimtes het hevigst woedde. In één van die vierkante ruimtes stond Rick Paap van Dynamic Solutions te demonstreren met de bekende Master Contemporary C luidsprekers op een Romulus cd-speler en Calypso voorversterker van Aesthetix en een Mimetism eindversterker. Alle bekabeling was van Nirvana.

  Wat meteen opviel was de bijzondere plaatsing van de luidsprekers in de ruimte. “Maar we spelen dan ook in een badkuip,” stelt Rick. Om zijn opmerking kracht bij te zetten loopt hij al pratend door de ruimte. “Zoals je kunt horen mist mijn stem in deze ruimte wat body in het middengebied. Daar heeft de installatie natuurlijk ook last van!
  ” Om zijn betoog kracht bij te zetten opent hij een raam. Meteen krijgt zijn stem weer de body in het middengebied terug. “Eigenlijk zou ik dus met het raam open moeten spelen,” zegt Rick, “maar dat lijkt me gezien de buitentemperatuur niet verstandig.” Het aanwezige publiek lacht instemmend.

  Toch weet Rick ondanks alle beperkingen een zeer behoorlijk resultaat te behalen met de gebruikte opstelling. Het geheel klinkt dynamisch en heeft voldoende impact. “Voor mij is het benaderen van de live-beleving het belangrijkst," stelt Rick, “drive en kracht in de weergave moeten je de illusie geven dat je naar echte instrumenten zit te luisteren. Ik wil dat je als luisteraar in een soort geluidsbubbel zit, de afstand tussen de luisteraar en de muziek zo klein mogelijk maken, net zoals dat ook het geval is als je naar een live-concert gaat. Je moet echt in de energie van de muzikant zitten.” En ja, zelfs onder deze minder dan ideale omstandigheden lukt het hem om dit betoog met de muziekweergave kracht bij te zetten.

  Bron: Luistershow Gydotron - Hifi.nl

Top of page
 • 18-01-2013: WORKSHOP AUDIOCLUB LIMBURG  Rick Paap van Dynamic Solutions was in september 2011 al eerder onze gast met een demo van zijn Master Three luidsprekers en Mirror Image CD-speler, voor- en eindversterker.

  Vandaag is Rick weer onze gast en geeft ons geen traditionele demo maar een workshop. Een workshop over de het opstellen van de audio set en de wisselwerking die verschillende componenten op elkaar kunnen hebben.

  De vraag die Rick voorlegt is: waar zet je de luidsprekers en waar komen de overige componenten te staan als je zoekt naar een optimaal resultaat? Het best mogelijke eindresultaat is een relatief begrip, omdat meerdere factoren een rol spelen. Veelal staat de installatie in de woonkamer en zijn we niet meer helemaal vrij in de plaatsing. En in sommige omgevingen is het opstellingsvraagstuk niet zozeer een vraagstuk waar, maar veel meer, ietwat frustrerend, een gesloten vraag in de trend van: “Mijn lieve Miep, mag ik mijn luidsprekers daar neerzetten?”

  Deze workshop van Rick is feitelijk ook een kijkje achter zijn schermen. Rick gaat eigenlijk samen met ons een set opbouwen zoals hij dat ook in deze ruimte in september 2011 al eerder heeft gedaan. En schijnbaar is het een boeiend onderwerp want het was vanavond volle bak. We werden ook zeker niet teleurgesteld, want Rick gaf een op een speelse manier een onderhoudende en interactieve workshop, waarvan de les duidelijk is: Indien we op zoek gaan naar klankverbetering, dan heeft aanschaf van ‘betere’ componenten weinig zin als we niet eerst het maximale uit onze huidige set hebben weten te halen!

  In september 2011 schreef ik:
  wat ik deze avond hoorde was toch wel één van de mooiste van de door mij bijgewoonde demo’s. Een soort synergie die de speakers en apparatuur doet vergeten en je gewoon laat genieten van muziek. Geef mij nog een goede stoel en een lekker glas wijn en het leven is eventjes helemaal volmaakt.

  Bron: Audioclub Limburg

Top of page
 • 08-01-2013: HIGH END GYDOTRON SHOW  De jaarlijkse high-end luistershow van Gydotron is weer op de kalender gezet:

  zaterdag 12 en zondag 13 januari. Geen eindejaarsshow zoals de meeste evenementen die je de afgelopen dagen in onze agenda vindt, maar een hifi-happening om het nieuwe jaar mee te starten.

  De show wordt ditmaal georganiseerd in de acht ruimtes van de Sint Martinuspastorij in het Belgische Malle, waar evenzoveel complete sets gedemonstreerd zullen worden.

  De set van Dynamic Solutions zal bestaan uit Master, Aesthetix, Mimetism en Nirvana. De speaker waardoor deze hele set te horen is, is de Master Contemporary C, geen onbekende meer voor velen. De Contemporary C staat vooral bekend om zijn dynamische karakter en homogeniteit. Ook is het ‘live’ gevoel erg hoog.

  Om deze speaker te complementeren is er gekozen voor een Mimetism eindversterker en Aesthetix Calypso voorversterker. Ook de cd-speler is van Aesthetix. Om precies te zijn de Aesthetix Romulus. Dit alles is natuurlijk niets zonder bekabeling. Dynamic Solutions heeft voor deze set gekozen voor bekabeling van Nirvana, een kabel met snelheid, maar ook een verfijnd karakter.

  Ook zal er op de zondag (11u30 tot 12u30) een concert verzorgd worden door Piet van Steenbergen en Eddy Moons, die muziek ten gehore brengen van Marin Marais, Sainte-Colombe, Carl Friederich Abel en Christoph Schaffrath. Kris Roevens zal er bij aanwezig zijn om een opname van het concert te maken, en stelt ook enkele eerdere registraties ter beschikking.

  Gydotron High-End Luistershow
  Zaterdag 12 en zondag 13 januari 2013 10-18u

  Sint Martinuspastorij
  Berckhovenstraat 11
  Malle, Belgiė


Top of page
 • 22-12-2012: FIJNE FEESTDAGEN  Namens alle medewerkers van Dynamic Solutions en Audionord Europe wensen wij een ieder, hele fijne feestdagen en dat 2013 mag brengen wat een ieder er van verwacht.

Top of page
 • 24-11-2012: ANALOOG SHOW CHATTELIN AS  Vinyl, vinyl en vinyl...

  Chattelin AS in Den Haag organiseert 8 december a.s. een Analoog Show.

  Diverse importeurs werken deze dag samen met Chattelin AS om de nieuwste noviteiten te kunnen presenteren; draaitafels van Clearaudio, SME, Aesthetix, Basis Audio zijn aanwezig en we hebben zelfs een ware primeur. Ortofon sleept enorm goede recencies in de wacht met hun nieuwe Anna MC element. Dit element is ook te beluisteren via de prachtige Audio Research (phono) versterking middels Wilson Audio Sophia 3 luidsprekers.

  Er vinden demonstraties plaats van historische geluidsdragers door Willem Marijs e.v.a., en natuurlijk is Gerrit Nutters (audio) met zijn prachtige collectors cd's, LP's en accessoires van de partij

  Je bent 8 december van harte welkom tussen 10.30 uur tot 16.00 uur.

  Chattelin Audio Systems
  Anna Paulownastraat 58
  2518 BG Den Haag
  T: +31 70 363 20 50
  M: +31 6 230 605 14
  E: info@chattelin.nl


Top of page
 • 06-10-2012: NEW MUSIC BELGIAN HIFI SHOW  Op 6 & 7 oktober 2012 gaat de 4de New Music Belgian Hifi Show in prémiere.

  Het grootste audio video & multimedia evenement van de Benelux wordt wederom georganiseerd door AudioVideo2day in samenwerking met New Music Brussels.

  Ditmaal gaat het evenement door in de mooie gebouwen van Dolce La Hulpe Brussels waar bezoekers een beursvloer van meer dan 3.500 m2 kunnen betreden.  Double Musical Days at Brussel on 6 and 7 October 2012

  Musical Intermezzo
  by Dynamic Solutions and Gydotron Audio

  TO PERFORM

 • Magnepan MG-20.7 or MG-3.7
 • Aesthetix Calypso Line amplifier
 • Aesthetix Romulus Cd-player
 • Sign Audio Technology
 • Ayre MX-r mono amplifier


  Locatie: GUAVA
  Dolce La Hulpe Brussels
  Chaussée de Bruxelles 135
  1310 La Hulpe, Belgie
  tel. 0032-22909800

  plan uw route hier

Top of page
 • 29-09-2012: X-FI SHOW VELDHOVEN  Op 29 en 30 september a.s. Kamer 24

  Wordt voor de derde keer de X-fi Audioshow georganiseerd en het belooft opnieuw een fantastisch evenement te worden in de Koningshof in Veldhoven!

  Er wordt veel naar muziek geluisterd. Maar hoe wordt er geluisterd?

  Tijdens het winkelen? Met koptelefoon bij het huiswerk maken?
  Lekker onderuitgezakt met een glas wijn onder handbereik?
  In de concertzaal, het theater of in jazzclubs?
  We horen veel maar we luisteren weinig. Onze maatschappij is steeds meer ingesteld op het zien. De mensen van de reclame, tijdschriften, kranten en vooral van de televisie en computer maken daarvan handig gebruik.

  De kijk- en zapcultuur scoren hoog. Muziek daarentegen niet. Maar in hoeverre we werkelijk horen wat er klinkt is de vraag, we horen wat we willen horen.

  Gelukkig zijn er mensen voor wie muziek meer is dan alleen maar verstrooiing. Deze mensen, zogenaamde audiofielen, luisteren veel naar muziek. Zeggen ze. Maar hoe vaak hebben zij een concertzaal of theater bezocht? Sommigen nooit, anderen alleen heel lang geleden.

  Hoe zingt een viool in het echt? Hoe fluistert een trompet? Hoe klinkt een piano als slaginstrument? Kun je het antwoord op deze vragen weten als je nooit een concertzaal, theater, jazzclub hebt bezocht?

  Daarom beste mensen, vergeet voor een moment je apparatuur en boek een kaartje of meerdere kaartjes. Of het een concertzaal, theater, jazzclub of obscure schuur is, maakt niets uit. Koop ze! Maak er een leuk dagje uit van met vrienden of kennissen. En als het concert tegenvalt, jammer, volgende keer beter.

  Maar mocht je een vriendelijk hoofd tegenkomen en vraag je je af:
  waar heb ik die nou eerder gezien? Dan weet je dat dit schrijven zin heeft gehad: een andere audiofiel.  U bent welkom in Kamer 24

 • Master Contemporary C
 • Line amplifier Aesthetix Calypso
 • Cd-player Aesthetix Romulus
 • Mirror Image Innerstage
 • Mimetsim Audio

 • Sign Audio Kabels, Nirvana

  NH Conference Centre Koningshof
  Locht 117
  5504 RM Veldhoven

  plan uw route hier

Top of page
 • 14-09-2012: AGENDA  Op 6 & 7 oktober 2012 gaat de 4de New Music Belgian Hifi Show in prémiere.

  Het grootste audio video & multimedia evenement van de Benelux wordt wederom georganiseerd door AudioVideo2day in samenwerking met New Music Brussels.

  Ditmaal gaat het evenement door in de mooie gebouwen van Dolce La Hulpe Brussels waar bezoekers een beursvloer van meer dan 3.500 m2 kunnen betreden.

  Double Musical Days at Brussel on 6 and 7 October 2012

  Locatie: GUAVA
  Dolce La Hulpe Brussels
  Chaussée de Bruxelles 135
  1310 La Hulpe, Belgie
  tel. 0032-22909800

Top of page
 • 07-08-2012: MIRROR IMAGE AUDIO  Mirror Image “Music That Breathes”

  Something about their sound being softer, warmer, more natural? Music-lovers world-wide have read volumes in the audiophile press about these often prohibitively expensive creations which strive to capture, in their own particular way, the essence of the musical performance locked within your favorite musical passage.

  Most of us have a perception that to achieve the type of midrange “correctness” that tube electronics are famous for presenting, we are required to mortgage the family home to possess a unit which is not highly compromised in many obvious areas - therefore, the cost of entry for true quality gear is out of reach for the vast majority of the audiophile community.

  Yet, although the pursuit of performance without regard to cost is a captivating goal for the few, the many are left wanting for a range of tube & hybrid electronics which does not sacrifice engineering rigor and sophistication, at the expense of an affordable retail price thus, allowing the audiophile to procure impeccably designed and built products at prices substantially lower than that of a mid-size car.

  MIRROR IMAGE AUDIO has recognized this and has answered the challenge by engineering a tube amplifier - line amplifier & CD player electronics which maintain the sonic performance sought from tubes. This is done by making intelligent design choices which maximize sonic quality without the carefree excess of a cost no object frame of mind.

  A real challenge to the engineer dedicated to music.

Top of page
 • 07-08-2012: MIRROR IMAGE AUDIO  bij Chattelin Audio Systems in Den Haag. (prospect)

  Afgespeeld over de Mirror Image wordt het beeld al bij de eerste seconde helemaal tot in het extreme opengetrokken. Mij is gebleken dat alleen de allerbeste componenten en luidsprekers er in slagen alle verschillende gebruikte ruimtes in zowel de zachte als luide passages helemaal weer te geven.

  Mirror Image slaagt hier voortreffelijk in en gaat zelfs nog verder. Heel mooi is dat alle ruimte en sferen als vanzelfsprekend apart hoorbaar blijven maar het is toch vooral de totaalindruk die veel indruk maakt. De muziek wordt als één groot vloeiend en zinderend geheel weergegeven waarbij de techniek verbazingwekkend snel op de achtergrond verdwijnt.

  Bent u ook nieuwsgierig geworden, maak een afspraak;

  Mirror Image Audio testverslag

  Chattelin Audio Systems
  Anna Paulownastraat 58
  2518 BG Den Haag
  tel. 070-3632050

Top of page
 • 23-05-2012: MASTER THREE AANBIEDING  12 jaar na de introductie van de Master Three, nog steeds leverbaar.

  Aaanbieding:
  Master Three(Nirvana) 3.500 euro(set)

  Stelt u zich eens het volgende voor: zittende in uw stoel en voor u afspelend een volledig orkest, of wellicht een muzikaal duet of wellicht een op een enkel instrument spelende muzikant. Een verscheidenheid van klanken, die tezamen een harmonie van tonen vormt…

  En natuurlijk niet te vergeten de ongelofelijke dynamiek die u ten gehore komt, zoals dat alleen kan komen vanuit echte muziekinstrumenten: van het hissen van een nauwelijks aangeraakte snaar tot de volheid van tonen afkomstig van een orkest spelende met al zijn rijkdom.

  Al deze fijne nuances en in precies de juiste tonale balans moet u in uw huiskamer kunnen ervaren door een relatief kleine omsloten ruimte: de luidspreker. Dit alles vormt een ware uitdaging voor een ingenieur, die toegewijd is aan de muziek. Computer-aided design en materiaalkennis is voor een ontwerper bruikbaar gereedschap om alle parameters op een kundige manier tot een samen te smelten. Maar dit is verre van voldoende. Het bijwonen van concerten, het op basis hiervan tweaken van de luidspreker en vervolgens opnieuw kritisch, uitgebreid en intensief te luisteren naar de werkelijke bron zijn evenzo belangrijke elementen om aan een luidspreker de finishing touch te kunnen brengen.

 • Ruud Jonker Homestudio 2000 - High-end geluid voor een aanvaardbare investering. Onvoorwaardelijk aanbevolen.
 • Henk Peters HVT 2002 - De Master Three beste monitor luidsprekers die ik tot nu toe thuis gehoord heb.


 • Algemene testverslagen

Top of page
 • 11-04-2012: CUSTOM VOICING SERVICE


  NIEUW,
  U kunt ons nu bellen en of mailen voor

  Custom Voicing Service.

  Stelt u zich eens voor, in uw luisterkamer bevinden zich geen muren, geen plafonds en ook geen speakers. Muzikanten zijn speciaal bij elkaar gekomen om voor u een concert af te geven. De volgende dag ontwaakt u, u herinnert zich de emotie die de muziek in u heeft losgemaakt, alsof u een live concert had bezocht.
  Ik noem het "live like".

  "Met gesloten ogen, probeer ik een auditieve handtekening van uw kamer te verkrijgen. Het lukt me niet. Er is niets. Er is te weinig gegevens over de plaats waar het is opgenomen en zeker niet die de kamer portretteert. Als je namelijk alle data bij elkaar neemt, die tezamen het geluidsbeeld vormt, was juist dat deel volledig weggevangen. "Het dit is geen speaker gevoel was als een mysterie. Nog sterker het was buitengewoon voelbaar! Het kan niet anders dan dat dit het resultaat is van een nauwgezette set-up… In het kort, We hebben alle mechanische geluidsbronnen, daadwerkelijke en virtuele ambiance verbannen uit mijn bewustzijn."

  Een van uw meest belangrijkste component

  Uw meest belangrijkste component zal altijd uw kamer zijn. Het afstemmen van een goede geluidintonatie brengt een enorme vergroting van de dynamiek, live-ervaring, toon en geluidsbeeld op. Op die manier wordt dus ook uw muzikale betrokkenheid vergroot. Zodoende vervangen mijn voicing cliėnten niet langer meer hun componenten, maar blijven ze bij wat ze reeds eerder hebben aangeschaft.
  En dat is iets wat mij de meeste genoegdoening en vreugde oplevert.

  Mijn cliėnten zijn niet meer op zoek naar beter apparatuur, ze zijn op zoek naar muziek.

  All the best in music and sound,

Top of page
 • 02-04-2012: PURESOUND  Puresound is sinds 2011 een onderdeel van geworden van Puresound Nederland.

  Onder het motto "terug naar de essentie"¯ willen Puresound Nederland en Puresound.be de lezer op een overzichtelijke, kwalitatieve en professionele manier informeren over tweekanaals muziekbeleving van het hoogste niveau in al zijn facetten.

  www.puresound.be

Top of page
 • 19-03-2012: HIS MASTERS VOICE SHOW BIJ RHAPSODY  Zoals jullie inmiddels weten is Rhapsody al meer dan 15 jaar een van de officiėle dealers van Master luidsprekers.

  Harry en Michael willen altijd de primeur. Dus bent u ook zo nieuwsgierig naar de nieuwe Master Persuader, maak dan een luister-afspraak.

  Ook zal er zaterdag 31 maart a.s. een Master en PrimaLuna show plaatsvinden. noteer deze datum alvast in uw agenda de Rhapsody nieuwsbrief volgt nog.

  www.rhapsody.nl/master-persuader

  Rhapsody
  Borneolaan 25
  Hilversum
  tel. 035-6284644
Top of page
 • 09-03-2012: MUZIKALE TRAKTATIE GYDOTRON AUDIO  Muzikale traktatie Gydotron Audio op 10 maart van 13h00 tot 21h00.

  Vanaf 20h00 presenteren wij Pink Floyd's Wish You Were Here Immersion Box.

  Op zaterdag 10 maart bent u van harte welkom op ons luisterweekend. Deze keer willen we Ayre en Master extra in de verf. Van Ayre gebruiken we de CX-7e MP cd-speler en de QB-9 USB-dac als bron gebruiken. De versterking is tevens van Ayre nml de AX-7e.

  Verder presenteren we u de Master Persuader. Master is een speaker die telkens blijft verbazen door zijn hoog "live" gehalte.

  Gydotron Audio
  Veldvenne 18
  Schilde, Belgie
  tel. 0032-473-116513
Top of page
 • 06-01-2012: KEITH JARRETT  Jarrett werd geboren en groeide op in Allentown, Pennsylvania.

  Hij bezat een absoluut gehoor en begon op drie-jarige leeftijd piano te spelen en gaf zijn eerste recital met werken van Mozart, Bach, Beethoven en Saint-Saėns toen hij zeven jaar was.

  Gedurende zijn jeugd werd Jarrett onderwezen in klassieke muziek. Na zijn middelbare school verhuisde Jarrett naar Boston, Massachusetts, waar hij kortstondig de Berklee College of Music bezocht.

  In zijn tienerjaren kreeg hij de mogelijkheid compositie te studeren bij de vermaarde docente Nadia Boulanger, maar Jarrett verkoos om naar New York te verhuizen om daar jazzmuziek te spelen.
  Een optreden van Dave Brubeck was hierbij een vroege inspiratie.
  demonstratie muziek

Top of page
 • 01-01-2012: ALLEMAAL EEN GELUKKIG NIEUWJAAR  2012 staat reeds voor de deur
  Een nieuw jaar met nieuwe dromen
  Alles krijgt een nieuwe kleur
  Veel geluk en vrede
  Veel liefde voor elkaar
  Aandacht voor de naaste
  Het wordt een prachtig jaar.

Top of page
 • 31-12-2011: TILL BRöNNER (DEMO MUZIEK)  “Calling Till Brönner the new aspiring German trumpet talent is obsolete, since he has sold more records than any other German jazz musician. He plays big time now and is well known in the New York jazz circuit, which itself is top of the crop.

  ” ME SOUNDS/Rolling Stone Born in 1971 in Viersen, Germany and raised in Rome, Italy, Till experienced his outset with the help of Louis Armstrong and Charlie Parker: “Hearing Bebop for the first time, Charlie Parker; that set the whole thing off for me.

  I was 13 years old and it was an almost erotic sensation. I thought that it was indecent. The music was like a woman having a go at me.” Till stems from a family of musicians; after a well-protected childhood, he enjoyed a classical education followed by a study of the jazz trumpet at Cologne’s Music Academy. (achergrond muziek)demonstratie muziek

Top of page
 • 24-12-2011: DOUG MACLEOD (DEMO MUZIEK)  Doug MacLeod is een originele Amerikaanse singer en songwriter.

  Hij is een reizende artiest die zijn eigen nummers schrijft en zingt die gebasseerd zijn op zijn eigen levenservaringen. Hij leerde het van de oude meester, leefde de muziek, heeft het leven overleefd en hij zet een belangrijke traditie voort.

  MacLeod is bekend om zijn geweldige songwriting, gitaar magiek, warme stem, grappen en overgetelijke live optredens. Zijn talent ligt ook bij het verhalenvertellen, waarbij hij de karakters echt tot leven brengt. demonstratie muziek

Top of page
 • 17-12-2011: FIJNE FEESTDAGEN  Namens alle medewerkers van Dynamic Solutions en Audionord Europe wensen wij een ieder, hele fijne feestdagen en dat 2012 mag brengen wat een ieder er van verwacht.
Top of page
 • 23-11-2011: GYDOTRON AUDIO  Achter de naam Gydotron zit een muzikaal gepassioneerd echtpaar, nml Katrien en Guido. In het ouderlijk huis van Katrien stond er altijd muziek te spelen, vooral klassieke muziek. Ook bij Guido thuis was muziekbeleving een hobby die veel aandacht kreeg. Guido's vader speelde toen met Quad's ESL57, Carad versterking en een draaitafel van Thorens.

  Toen Katrien en Guido mekaar leerde kennen was Guido al een fervent zelfbouwer van luidsprekers. Guido leerde Katrien nieuwe muziek ontdekken en al snel ontpopte Katrien zich als een vlotte leerling met veel gevoel voor techniek en honger naar nieuwe muziek. In de loop der tijd namen de zelfbouw projecten van Guido steeds maar een grotere en ambitieuze vormen aan. Onder het pseudoniem "Gydotron" werden de nodige modellen op zowel luidspreker als op buizen versterker vlak vervaardigd. Absoluut hoogtepunt waren de Avalon Klonen die Gydolon werden genoemd. Maar door het besef dat de echte goede fabrieksmodellen toch maar moeilijk te kloppen bleken veranderde hun interesses in commerciėle modellen.

  Samen bezochten ze audio beurzen en shows. Katrien en Guido gingen vooral in Nederland naar winkels in hun zoektocht naar mooie producten. Dat kwam vooral omdat het aanbod en de kennis daar op een hoger niveau lag dan in Belgiė. Er ontstonden vele contacten en op een bepaald moment kregen ze een aanbod om enkele merken te vertegenwoordigen in Belgiė. In tegenstelling tot wat u misschien zou verwachten was het Katrien, die uit een familie kwam van ondernemers, die de knoop doorhakte. Mede door haar zakelijk inzicht werd er besloten dat zij de zaakvoerder zou worden. Gydotron Audio was geboren.

  Beide wilden ze hun zaak anders profileren en zich vooral toeleggen op een goede begeleiding, maatwerk en uitstekende service naar de klant. Een belangrijk aspect was het kiezen van het productgamma. Uiteindelijk zijn ze op een handvol importeurs uitgekomen die een solide en breed merken pallet kunnen aanbieden. Deze mensen hebben stuk voor stuk verstand van zaken en waren bereid om hun kennis door te geven aan Katrien en Guido zodat ze in staat zijn om het onderste uit de kan te halen met hun producten. Gydotron zijn 2 mensen die gepassioneerd zijn door muziek en die hun passie willen delen met anderen. Een aanrader zijn zeker hun shows en hun luisterweekends waarbij er telkens mooie producten in de verf worden gezet. Na de heerlijke Belgische chocolade, ambachtelijk bier en andere culinaire geneugten heeft Belgiė een nieuwe lekkernij op de menu kaart staan, nml Gydotron Audio

  Gydotron Audio
  Katrien Lammens
  Veldvenne 18
  2970 Schilde Belgiė
  Telefoon +32-473-116513
  www.gydotron.com
Top of page
 • 24-10-2011: HIGH END LUISTERSHOW GYDOTRON AUDIO 29 en 30 OKTOBER  In tegenstelling tot eerdere berichten is de locatie voor de komende Audio Show op 28 en 30 oktober gewijzigd in "het Waterhuis" in Schilde. Aanwezig zullen zijn:

  Dynamic Solutions
  Audionord Europe
  Easy Audio Nederland
  Audipulse
  Nutters Audio

  aan u gedemonstreerd worden. Met enkele zeer interessante primeurs, namelijk de door de internationiale pers gelauwerde nieuwe Magnepan 3.7 en de Master Persuader, het nieuwste geesteskind van Rick Paap.

  Raymond Delbekestraat 175
  2980 St. Antonius - Zoersel, Belgie
Top of page
 • 11-10-2011: X-FI 22 en 23 OKTOBER UTRECHT  Tijdens de AV-NU en X-fi audioshows zijn wij zelf niet aanwezig.
  Wel zullen er met producten van Dynamic Solutions gedemonstreerd worden bij Easy Audio Nederland (SIGN AUDIO TECHNOLOGY)die aanwezig is op de X-fi show.

  Easy Audio Nederland zal tijdens de X-fi demonstreren met Master Three en Marsh Sound Design electronica.

  U bent van harte welkom in het NH Hotel, kamer 132.

  NH Hotel Utrecht
  Jaarbeursplein 24
  3521 AR Utrecht
Top of page
 • 04-10-2011: NEW MUSIC 8 en 9 OKTOBER BRUSSEL  Tijdens de New Music show op 8 en 9 oktober aanstaande zullen wij in samenwerking met Tentlabs en Gydotron Audio muziek maken. U bent van harte welkom in het Courtyard by Marriot Hotel, kamer 242.

  NEW MUSIC SHOW
  Courtyard by Marriott
  Avenue des Olympiades 6
  1140 Evere (Brussel)
Top of page
 • 29-07-2011: MASTER PERSUADER NU BIJ RHAPSODY  De nieuwe Master Persuader staat demonstratie klaar bij Rhapsody, zoals jullie inmiddels weten is Rhapsody al meer dan 15 jaar officiėle dealer van Master luidsprekers en de heren willen altijd de primeur.

  Dus bent u ook zo benieuwd naar de nieuwe Master, maak dan een luister-afspraak bij

  Rhapsody
  Borneolaan 25
  Hilversum
  tel. 035-6284644
Top of page
 • 15-05-2011: HOTEL ENGELS ROTTERDAM  Waar gaat het nu om bij het luisteren naar muziek. Bij ons van Dynamic Solutions, houdt het antwoord op deze vraag ons iedere dag weer bezig.

  Naar ons idee is het bijwonen van een live-muziekvoorstelling de ultieme manier om muziek te beleven. Dat kan natuurlijk niet dagelijks. Daarom zou het dus ideaal zijn, als uw eigen hifisysteem in staat is zo'n concert werkelijk op ware grootte, met realistische klankkleuren, dynamiek en akoestiek weer te geven. Met Dynamic Solutions is dat nu mogelijk.

  Het is ons vak en onze passie apparatuur te selecteren die u ten allen tijde betrekt bij de muziek. Met een optimaal samengesteld audio-systeem doet het er namelijk nauwelijks nog aan toe of muziek live of in een studio is opgenomen; of het nieuwe of oude muziekopnamen zijn, en of ze onder ideale of beroerde omstandigheden zijn vastgelegd. U zult in alle situaties het (on)werkelijke gevoel krijgen zelf bij de muziekuitvoering aanwezig te zijn. Zo zullen zaterdag 16 en zondag 17 april dan ook bijzondere dagen worden.?

  Plaats van handeling is de eerste etage van Grand Café Engels aan het Stationsplein, te Rotterdam.

  Toegang is, zoals gewoonlijk, gratis.
Top of page
 • 18-03-2011: MAGNEPAN SHOW BIJ CHATTELIN  Chattelin Audio Systems presenteert op 19 en 20 maart a.s.: Audio Research op de nieuwe Magnepan 1.7 luidsprekers.

  Al sinds jaar en dag een weergaloos muzikaal duo!!
Top of page
 • 10-03-2011: ANALOGE DAGEN IN SNEEK  Op 10, 11 en 12 maart heeft Audio Selectief zijn Analoge Dagen. Deze traditie willen we graag in ere houden. Ook dit jaar zijn we van plan in een ontspannen atmosfeer twee dagen te demonstreren met veel uiteenlopende draaitafelcombinaties op diverse met zorg samengestelde installaties. Wij zijn er dit jaar met de volgende producten;

  Mirror Image Audio
  DPS / Graham / Lyra
  Master Contemporary C

  10 maart starten we om 17:00 en gaan we door tot 21:00.
  Op 11 en 12 maart zijn we geopend van 10:00 tot 18:00.

  U bent van harte welkom
Top of page
 • 22-02-2011: NIEUWE MASTER PERSUADER  Deze nieuwe meerweg-systeem zal menig muziekliefhebber doen verbazen. Niet alleen door toepassing van zeer doordachte productiemethodieken, maar ook door het gebruik van alleen maar hoogwaardige kwaliteits componenten. Hierdoor zal de Persuader elke toets der kritiek feilloos kunnen doorstaan.

  Voor het laag is gekozen voor een Kevlar woofer welke mede door de door ons gepatenteerde kastconstructie zeer ver doorloopt in het laag. Het middengebied wordt eveneens aangevuld met een unit die ook gebruik maakt van dit Kevlar conusmateriaal.

  Voor ondersteuning in het hoog wordt een door ons op specificatie vervaardigde Thiel tweeter toegepast. Rust, kracht, en verfijning vormen tenslotte de sleutelwoorden voor deze nieuwste Master telg en u zult uw oren niet kunnen geloven wanneer blijkt dat deze Persuader uiteindelijk in veel opzichten de meerdere (Master) zal blijken te zijn ten opzichte van de meeste andere luidsprekers.

  BINNENKORT MEER...
Top of page
 • 06-01-2011: GYDOTRON LUISTERSHOW  In het weekend van 22 en 23 januari organiseert Gydotron een High-End luistershow in Halle-Zoersel.
  Op deze show zullen verschillende importeurs met enkele primeurs aanwezig zijn. De volgende importeurs doen mee:

  Analogue Audio
  Dynamic Solutions
  Audionord Europe
  Easy Audio
  Audipulse
  Studionoot
  Tentlabs
  Audiac
  Clofis
  Nutters Audio
  Music Emotions
Top of page
 • 18-12-2010: FUNCTIONELE KERSTKADO  Een nieuwe functionele kerstkado is de Fozgometer van Musical Surroundings. Deze meter laat in een oogwenk zien of het element op de juiste wijze is geplaatst.

  Verkoopprijs 375 euro.
Top of page
Meer nieuws volgt ....
Top of page